Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  Aday belirleme çalışmaları kapsamında ikinci kez toplanan CHP Parti Meclisi, Aydın’daki 3 ilçenin belediye başkan adayını belirledi. Sultanhisar’da mevcut Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Bozdoğan’da önceki Ziraat Odası Başkanı Mustafa Galip Özel, Çine’de ise Enver Salih Dinçer’in vefatının ardından belediye meclisi tarafından belediye başkanlığına seçilen Mehmet Kıvrak aday gösterildi.

2014 ve 2019’da CHP’den Sultanhisar Belediye Başkanı seçilen Yıldırımkaya, “Daha önceden 2 dönem de Atça Belde Belediye Başkanlığı yaptım. Sultanhisar’da tekrar seçilirsem beşinci dönemim olacak. Tabii bu işin çırak, kalfa, usta safhası oluyor. Biz ikinci ustalığı da geçirdik. Bu artık baş ustalık dönemi olacak. Anketlerde memnuniyet düzeyimiz yüksek. Halkımızın teveccühü var. Çalışmaya ve hizmetlerimize devam edeceğiz. Özlem Başkan’la beraber elimizden geleni yapacağız” dedi.

“BELEDİYEYİ KAPTIRMAYACAĞIZ”

İttifakla ilgili tartışmalara değinen Yıldırımkaya, “Yaptığımız kamuoyu yoklamalarına göre İYİ Parti’lilerden de oy alabileceğimizi görüyoruz. Hiçbir İYİ Parti’li AK Parti’ye oy vermez. Önemli olan belediyeyi kaptırmamak. Biz iyi şeyler yaparsak ki yaptığımıza inanıyorum puanımız artar. Yerel yönetimleri kaybetmememiz lazım. Bunun sayesinde iktidara gelinebiliyor. Bu nedenle çok çalışmamız, hata yapmamamız lazım. Halkın gönlünde taht kurmalıyız ki, 2028 seçimlerinde iktidara gelebilelim. Yoksa hükümeti alamadıktan sonra tek taraflı olmuyor. Yıllardan beri muhalefette çalışıyoruz” sözleriyle, merkezi yönetimden yeterli desteği alamadıklarını savundu.

“BOZDOĞAN YENİ BİR HİZMET ANLAYIŞIYLA TANIŞACAK”

Bozdoğan Ziraat Odası Başkanlığı görevinden ayrılarak CHP’den Bozdoğan Belediye Başkan adayı gösterilen Mustafa Galip Özel ise kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür ederek, “Bozdoğan yeni bir hizmet anlayışıyla tanışacak. Yeni bir altyapıyla tanışacak. Bozdoğan’la ilgili her konuda proje ve çözüm üretmek için bu göreve talibiz” ifadelerini kullandı.

Özel, “Adaylığınızla ilgili geri dönüşler nasıl?” sorusuna, “Buna seçmenimiz karar verecek. Çok iddialı konuşmayalım” yanıtını verdi.

“YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKACAĞIZ”

Bozdoğan CHP’de Galip Özel sorusu Bozdoğan CHP’de Galip Özel sorusu

Enver Salih Dinçer’in vefatının ardından belediye meclisi tarafından başkan seçilen ve CHP Parti Meclisi tarafından 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Çine Belediye Başkan adayı gösterilen Mehmet Kıvrak da “Partimiz bizi layık gördüğü için teşekkür ederiz. İnşallah seçimlerden de yüzümüzün akıyla çıkacağız” diye konuştu.

Projelerini önümüzdeki günlerde açıklamayı planladığını belirten Kıvrak, belediye meclis üyesi adaylarının da yakın gelecekte netleşeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: KIVANÇ UĞUR