CHP’li Karakoz, “Bu bütçe ile vatandaş daha da fakirleşecek” CHP’li Karakoz, “Bu bütçe ile vatandaş daha da fakirleşecek”

Yeni Kıroba Gazetesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  İYİ Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Bekir Aydın, son günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan sokak hayvanları meselesinin “Almanya modeliyle” çözülmesini önerdi.

Aydın, yaptığı açıklamada, sokaklardaki başıboş köpeklerin Aydın için bir sorun olduğunu ifade ederek, “Bu konuyu tıpkı Almanya’daki gibi çözmek durumundayız. Çocuklarımız, insanlarımız şehrin sokaklarında, yazın da sahil kentlerinde huzursuzluk yaşıyor. Hayvan cinslerine göre ve her biri için ayrılmış, kamera ile gözetilen, veteriner bakımında önce aşılama ve kısırlaştırma ve barınaklarda özenli bakım! Sahiplenmek isteyenlere de profesyonel destek. Belediyeler hayvanları toplayıp dağ başlarına atıp geliyor, sokaklarda açlık çekiyorlar, araba çarpıyor, kış aylarında soğuk, bu tam vicdansızlık. Popülist tavırlar ve nutuklarla, akıl dışı tartışmalarla bu konu çözülemez. Hayvansever dernekleriyle birlikte doğal ortamda barınaklar sistemi çözümdür” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: KIVANÇ UĞUR