“Taner keşke taraf olmasaydı” “Taner keşke taraf olmasaydı”

Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Murat Tan'ın haberine göre,  Yerel seçimlere sayılı zaman kala Millet İttifakı cephesinde işbirliği yapılıp yapılmayacağı siyasetin en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Geçtiğimiz süreçte, İYİ Parti Lideri Akşener’in yerel seçimlere ilişkin partisinin tutumunu “İttifak değil, iş birliği” olarak açıkladığı bilinirken, 2019’da işbirliği yapılan illerden olan Aydın’da nasıl bir yol izleneceği büyük merak uyandırdı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 30 Kasım’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e gerçekleştirmesi beklenen ziyarette yerel seçimlerde işbirliği yapılacak illerin durumunun masaya yatırılacağı konuşulurken, en son partisinden ihraç edilen İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz, sürpriz ziyaret öncesinde çarpıcı bir değerlendirme yaptı.

KARAKAŞ’A GÖRE İŞ BİRLİĞİ YOK!

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak yaptığı paylaşımda, Özel ile Akşener’in yerel seçimlerde aralarında Aydın’ın da olduğu üç ilde iş birliği konusunda anlaşacağına göndermede bulunan İYİ Parti’li Kodaz, “Ankara, İstanbul ve Aydın’da işbirliği ufukta demektir!” ifadelerini kullandı. Kodaz’ın Aydın ile ilgili işbirliği yapılacağı yönündeki tespiti, bazı partililerinin tepkisiyle karşılanırken, en son Efeler’de düzenlenen ‘Rozet Takma Töreni’nde konuşan İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş’ın, Aydın özelinde işbirliği yapılmayacağını belirterek, “Aydın’da başta büyükşehir olmak üzere tüm ilçelerimizde iktidar olacağız” sözleri akıllara geldi.

Halihazırda Aydın’ın ilçelerinde ‘Kazanacak Aday’ arayışını sürdürdüğü bilinen İYİ Parti’ye, hatırlanacağı üzere 2019’daki seçimlerde, Köşk, Kuyucak, Buharkent, Nazilli ve İncirliova ilçeleri bırakılmış, CHP bu ilçelerde İYİ Parti’yi destekleme kararı almıştı.

Kaynak: MURAT TAN