Yeni Kıroba Gazetesi'nden Filiz Özdemir'in haberine göre, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenledi. İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayan programa Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Caner Özkul, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, kurum amirleri, daire müdürleri, siyasi partilerin, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Müdür İsmail Şimşek’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardında saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

“ÖĞRETMENLİK EN KUTSAL MESLEK”

Egeli kadın girişimciler Kuşadası'na hayran kaldı Egeli kadın girişimciler Kuşadası'na hayran kaldı

Kutlama programı Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda devam etti. İsmail Şimşek günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve önemli mesleklerden biridir” derken konuşmasının devamında “Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve her şeyden önemlisi ülkesini ve milletini seven, milli manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.” Hiçbir başarı öyküsü yoktur ki, günün birinde bir öğretmenin eli değmemiş olsun. Hiçbir zafer hikâyesi yoktur ki, bir öğretmenin katkısı olmamış olsun. Yine bu ülkede hiçbir kimse yoktur ki, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak iyi işler yapıp ta, bir öğretmenin atölyesinden geçmemiş olsun. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır!’ sözü bize ışık tutmaktadır” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Programda daha sonra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kutlama mesajı okundu. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Emekli öğretmenler adına Öznur Savaş konuşma yaptı. Öğretmenlerler Arası Voleybol Turnuvası’nda dereceye girenlere plaketleri verildi. Kutlama programı oratoryo gösterisi ile son buldu. FİLİZ ÖZDEMİR

Editör: ERDAL GÜNDÜZ