Nazilli Sümerbank emeklilerini unutmadı Nazilli Sümerbank emeklilerini unutmadı

Türkiye Fizyoterapistler Derneği’nin kuruluş amaç ve etkinlikleri ile Amerika'da fizyoterapi eğitimi ve çalışma koşullarının anlatıldığı seminere; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayden Çoban, Dekan Yardımcıları, Dr. Öğr. Üyesi Özge Ece Günaydın, Dr. Öğr. Üyesi Esra Örenlili Yaylagül, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gürkan Günaydın, Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serap Gökçe Eskin, Topluluk Akademik Danışmanı ve Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gül Öznur Karabıçak, bölüm öğretim üyeleri ve elemanları katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını Topluluk Danışmanı Doç. Dr. Gül Öznur Karabıçak gerçekleştirdi. Doç. Dr. Karabıçak, ülkemizdeki Fizyoterapi ve Rehabilitasyonun ve Türkiye Fizyoterapistler Derneği’nin tarihçesinden bahsederek fizyoterapistler için farklı ülkelerin çalışma koşullarına hakim olmanın önemine değindi.

Seminerde konuşmacı olarak yer alan Türkiye Fizyoterapistler Derneği Aydın İl Temsilcisi Öğr. Gör. Şeyma Şentürk, Türkiye'deki fizyoterapistlerin mesleki hak, yetki ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla her türlü hukuki ve idari girişimlerde bulunarak Türkiye'de çalışan fizyoterapistleri tek bir çatı altında toplayan Türkiye Fizyoterapistler Derneği’nin kuruluş, amaç ve etkinliklerinden bahsetti. Yeni mezun olacak fizyoterapistlerin meslekte nasıl bir yol izlemesi gerektiğini açıklayan Şeyma Şentürk, dernek üyeliğinin mesleki birlik için önemini vurguladı.

Amerika'da eğitim ve fizyoterapist olarak çalışma deneyimini öğrenciler ile paylaşan Dr. Öğr. Üyesi Dinçer Cüre yaptığı konuşmada, Amerika'daki güncel eğitim sisteminden, çalışma şartlarından, tedavi sisteminden ve  çalışma alanlarından bahsetti. Amerika’da kayropraksi eğitimi ve kayropraksinin fizyoterapiyle olan farkları konusunda da bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Cüre, Amerika'ya bir fizyoterapist olarak gitmek için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında bilgi verdi.

Kaynak: HABER BÜLTENİ