Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  Son yıllardaki enflasyonist ortam, iğneden ipliğe tüm tüketim kalemlerinin fiyatlarını artırdı. Zamlardan nasibini alan gıda ürünlerinin arasında halk arasında “ayrılmaz ikili” olarak bilinen kuru fasulye ve pilav da nasibini aldı.

Türkiye Diyanet Vakfı 35 milyona yakın ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırdı Türkiye Diyanet Vakfı 35 milyona yakın ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırdı

Aydın Efeler’de 2002 yılından bu yana lokantacılıkla uğraşan Müjdat Günaydın, “20 yılı aşkın süredir işletmemde kuru fasulye, nohut ve pilav satıyorum. Maliyetlerde aşırı artış söz konusu. İnanın, bazen işi bırakmayı bile düşünüyorum. Şu anda kuru fasulye pilav 100 liradan, nohut pilav 120 liradan satılıyor. Nohut biraz daha pahalı. Kuru fasulyenin porsiyonu 60 lira. Ürünlerimizi özenle seçiyoruz” diye konuştu.

İŞLER AZALDI

Satışların önceki yıllara göre azaldığına dikkati çeken Günaydın, “Benim hitap ettiğim kesim, orta yaş ve üzeri insanlar. Onların da alım gücünün çok düştüğünü görüyorum. Esnaf da eskisi gibi sık gelemiyor. Eskiden 10 emekli geliyorsa şimdi 2 emekli geliyor. Esnaf da aynı şekilde” sözleriyle piyasanın içinde bulunduğu durumu anlattı.

Kaynak: KIVANÇ UĞUR