Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti’ye bırakılan Aydın’ın 12 ilçesinde belediye başkan adayları belirlendi. Adaylar, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala’nın katıldığı toplantıyla, Atatürk Spor Salonu’nda kamuoyuna tanıtıldı.

Aydın’da yangın paniği! Aydın’da yangın paniği!

Mevcut belediye başkanlarından Koçarlı’da Nedim Kaplan, İncirliova’da Aytekin Kaya, Köşk’te Nuri Güler, Bozdoğan’da Ufuk Altıntaş, Buharkent’te Mehmet Erol, yeniden aday gösterildi.

ÖZCAN ADAY YAPILMADI

2022 yılının Kasım ayında İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye katılan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ise tekrar aday yapılmadı. Özcan’ın yerine geçmişte ilçede 3 dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan Esat Ergüler aday gösterildi.

Kuyucak’ta ise 2023 genel seçimleri öncesinde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden Metin Ertürk, belediye başkan adayı yapıldı.

AK Parti’nin Çine adayı ilçede uzun yıllar Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevinde bulunan eğitimci Ali Dinçer oldu.

KUŞADASI’NA ALTUNGÜN

Kuşadası’nda 2009 – 2014 döneminde CHP’den belediye başkanlığı yapan Mehmet Esat Altungün, Didim’de İzmir İŞKUR İl Müdürlüğü görevinden istifa ederek politikaya atılan Kadri Kabak aday gösterildi.

2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı olarak MHP’den seçilen Hilmi Dönmez, bu kez AK Parti’nin adayı olarak seçim yarışına katılacak. Yenipazar’da ise bir süre önce İYİ Parti’den ve belediye meclis üyeliğinden istifa ederek AK Parti’ye katılan Kıvanç İşbilen’in aday gösterilmesi kararlaştırıldı.

SAVAŞ VE MHP’Lİ ADAYLAR DAHA ÖNCE BELLİ OLMUŞTU

Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile MHP’ye bırakılan ilçeler Efeler’de Burak Pehlivan, Söke’de Tekin Yavuz, Germencik’te Halit Germen, Karacasu’da Mehmet Erikmen ile Sultanhisar’da Hüseyin Özer’in adaylıkları daha önce açıklanmıştı.

Kaynak: KIVANÇ UĞUR