Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  Aydın’daki kamu yatırımları hakkında Yeni Kıroba’ya özel açıklamalarda bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, yeni stadyumun Aydın Otogarı civarına inşa edilmesinin planlandığını ve projeye öncelik verileceğini ifade etti.

YENİ STADYUM ŞEHİR DIŞINA YAPILACAK

Aydın’a yapılacak projelerle ilgili duraksamadan çalıştıklarının altını çizen Özmen, “Bildiğiniz üzere Adnan Menderes Stadyumu, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmıştı. Yıkılmak durumundaydı. Orada herhangi bir sportif faaliyet ya da milli bayramda kimseyi tehlike altında tutamazdık. Orayla (kent merkezindeki eski stadyum alanı) ilgili projemiz Allah’ın izniyle en kısa zamanda devreye girecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla görüştük. Orada yaşayan spor alanı, millet bahçesi tarzında, içerisinde basket alanlarının, tenis alanlarının olacağı, mevcut amatör sahaların korunacağı bir yeşil alan öngörüyoruz. Kurtuluş ve Cumhuriyet mahallesi sıkıştı orada, nefes alabileceği bir rekreasyon alanı büyük bir ihtiyaç. Stadyumla ilgili de yeri daha önceden belli olmuştu. Aydın Otogarı’nın doğu tarafında bir alanda bir çalışmamız var” dedi.

“BAKANLIK NEZDİNDE GÖRÜŞÜYORUZ”

Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla temasların sürdüğünü aktaran Özmen, şöyle konuştu: “ Aydın’da stadyum ihtiyacının öncelikli olduğu konusunda Sayın Bakanımızın da bilgisi var. Uygun bir zamanda, tasarruf tedbirlerine rağmen bakanlıkla görüşüp… Aydın’da bir maç yapılacağı zaman bile hangi ilçede yapılacağı tartışılıyor. Bakanlık nezdinde görüşmelerimizi sürdürüyoruz. İnşallah bu ihtiyacın öncelikli olarak giderilmesi konusunda taleplerimizi aktarmaya devam edeceğiz. Spor yatırımlarında öncelik stadyuma verilecek. İnşallah en kısa zamanda temeli atılır.”

Aydın – Denizli Otoyolu’nun Kuyucak – Aydın kesimindeki çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Özmen, “Öyle tahmin ediyoruz, bu yaz içinde ya da yaz sonunda otoyolun tümü hizmete girer. Şehir Hastanesi’nde çalışmalar hızla sürüyor. En kısa zamanda hemşehrilerimizin hizmetine sunmak için vekillerimiz ve teşkilatımızla birlikte gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ESKİ HASTANELER SAĞLIĞA HİZMET EDECEK”

Başkan Günel: Bu dünya hepimizin “öldürme, yaşat” Başkan Günel: Bu dünya hepimizin “öldürme, yaşat”

Şehir Hastanesi’nin açılışının ardından eski hastanelerin akıbeti konusuna da değinen Özmen, “Şehir Hastanemizin taşınma süreci başladığı andan itibaren o gün şehirde gerekli toplantılar, istişari çalışmalar yapılarak, eski hastanelerin durumuna hep birlikte karar vermek istiyoruz. Bakanlığımızın ana fikri, hiçbir hastanemizi başka bir yere vermek istemiyoruz. Burası bir şekilde sağlık hizmeti versin. İhtisas hastanesi olabilir, acil müdahale için belki şehrin içinde bazı birimlerin kalması gerekebilir. Günü geldiğinde ilgili tüm birimlerle bakanlığımız istişare edecektir. Ama hemşehrilerimiz müsterih olsun, oralar başka bir şey olmayacak, sağlığa hizmet edecektir” değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak: HABER MERKEZİ