Düğün mevsimi son sürat devam ederken yeni evlenecek çiftleri mobilya telaşı sardı. Seçimden sonra dolar kurundaki yükseliş nedeniyle peyderpey zamlanan mobilya ürünlerine yeni asgari ücretin açıklanmasından sonra en az yüzde 10 oranında zam gelmesi bekleniyor. Mağaza sahipleri mobilya almayı düşünen vatandaşları önümüzdeki bir hafta içinde alışverişlerini yapmaları konusunda uyarıyor. Nazilli’de hizmet veren Çam Mobilya’nın sahibi Erhan Çam nisan ve mayıs aylarında hareketlilik yaşansa da son bir aydır piyasada durgunluk olduğunu belirterek “ Fiyatlar yılbaşından bu yana peyderpey zamlandı. Toplamda yüzde 40’a varan oranda fiyatlara zam geldi. Seçimden sonra da dolar kurunun yükselişi nedeniyle zamlanıyor. Ama asgari ücret açıklandıktan sonra da yüzde 10 civarında zamlanmasını bekliyoruz. Yani mobilya almak isteyenlerin önümüzdeki bir hafta içinde alışverişlerini yapmaları gerekiyor” dedi. Çam Mobilya’da uyku seti bin 500 liradan, oturma grubu 27 bin liradan, yatak odası takımı 30 bin liradan, tekli çekyatlar 6 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. 

“BİR HAFTA İÇİNDE ALIŞVERİŞİNİZİ YAPIN”

Rüya Mobilya’nın sahiplerinden Mesut Öztunç  ise mobilya fiyatlarına  seçimden bu yana  yüzde 10 civarı zam geldiğini belirterek “Vatandaşın alım gücü düşük olduğundan vadeli almak isteyen insan sayısı azaldı.  Önümüzü göremediğimiz için ve fiyatlar sürekli yükseldiği için vadeli satmayı biz de tercih etmiyoruz. Böyle bir kısır döngü var. İnsanlar  alım gücü düştüğü için alacakları eşyalardan kısmaya başladı. Daha küçük evler tutmaya başladılar” dedi. Rüya Mobilya’da oturma grupları 20 bin ile 50 bin lira arasında, tekli çekyat 4 bin lira ile 10 bin lira arasında, yatak odası takımı 25 bin lira ile 50 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Mesut Öztunç mobilya alacaklara en geç bir hafta içinde bütün alışverişlerini yapmalarını tavsiye etti.   

Başkan Günel: Bu dünya hepimizin “öldürme, yaşat” Başkan Günel: Bu dünya hepimizin “öldürme, yaşat”

“TAKSİT YAPAMIYORUZ”

İkra Mobilya’nın sahibi Vahap Kırca ise son iki buçuk aydır piyasanın durgunlaştığını söyledi. Kırca “İnsanların alım gücü düştü. Ürün alacak olanlar az parçalarla alıyorlar veya daha uygun fiyatlı olanları tercih ediliyor.  Sattığımız fiyata yenileyemediğimiz için taksit de yapamıyoruz.  Dolar yükseldikçe fiyatlar zamlanıyor. Asgari ücret açıklandığında tekrar zam gelecek” dedi. İkra Mobilya’da salon takımı 35 bin liradan, yatak odası takımı 40 bin liradan tekli çekyat ise 10 bin liradan satılıyor.  Vahap Kırca mobilya almak isteyenlere bir hafta içinde almalarını tavsiye etti. (FİLİZ ÖZDEMİR)
 

Editör: Selim Başkar