Yeni Kıroba Gazetesi Muhabiri Filiz Özdemir'in haberine göre, AK Parti’de belediye başkanlığı için aday adaylık süresi 22 Kasım Çarşamba saat 17:00 itibariyle son buldu ancak Kuyucak’ta belediye eski başkanı Metin Ertürk dahil olmak üzere hiç kimse aday adaylık başvurusunda bulunmadı. Geçen mayıs ayında yapılan genel seçimlerde milletvekili olmak için belediye başkanlığı görevinden istifa eden ancak aday listesinde yer verilmeyen Metin Ertürk görevini başkan yardımcısı Mehmet Çömden’e devrederken partisine küsmeyip seçim çalışmalarında aktif rol almıştı.

“ERTÜRK ÜZERİNDE GENİŞ MUTABAKAT VAR”

Genel seçimden bu yana sessizliğini koruyan Metin Ertürk her ne kadar başvuru yapmamış olsa da yeniden belediye başkan adayı gösterileceği yönünde beklenti oluştu. Konuyla ilgili olarak Yeni Kıroba Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Ak Parti Kuyucak İlçe Başkanı Ali Güçlü “Metin Ertürk 29 yıl belediye başkanlığı yapmış ve kendini ispatlamış bir isim. Aday adaylığı başvurusu yapmamış olmasını “AK Parti’de görev istenmez verilir” düsturuna bağlıyorum. Hiç kimsenin başvuru yapmamış olması da Metin Ertürk ismi üzerinde geniş bir mutabakat olması sebebiyledir” diye konuştu.

Bozdoğan CHP’de Galip Özel sorusu Bozdoğan CHP’de Galip Özel sorusu

“ÖRNEK BİR BAŞKANDI”

Başkan Güçlü açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kimin aday olacağı genel merkezimizin takdiridir ancak halkın beklentisi Metin Ertürk’ün aday gösterilmesi yönünde. Kendisi bırakın Aydın’ı Türkiye’de örnek gösterilen bir belediye başkanıdır. Bizim Kuyucak’ta sağlam bir ekibimiz var. Kimsenin derdi koltuk değil. Daha güze bir Kuyucak için çalışıyoruz. Aday kim olursa olsun ama birliğimiz bozulmasın.” Öte yandan henüz takvim açıklanmamış olsa da Kuyucak’ta ittifak ortağı MHP’den aday adaylığı için hiçbir ismin öne çıkmaması, MHP kanadında da Metin Ertürk’ün adaylığının destekleneceği izlenimi uyandırıyor. (FİLİZ ÖZDEMİR)

Editör: ERDAL GÜNDÜZ