Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  AK Parti Aydın teşkilatları, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la parti genel merkezinde bir araya geldi. MKYK Üyesi Umut Tuncer ile Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen’in de hazır bulunduğu toplantıda, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin değerlendirme ve temayül gerçekleştirildi.

Büyükşehir’den 3 milyarı aşkın yatırım Büyükşehir’den 3 milyarı aşkın yatırım

Siyasi kulislerden alınan bilgilere göre, toplantının sonucunda, Aydın’ın Efeler, Söke, Germencik ve Karacasu’nun MHP’ye bırakılması kesinleşti. Karpuzlu ya da Sultanhisar ilçelerinden birinde de ittifakın adayının MHP’li olabileceği öğrenilirken, bu durumun ilerleyen günlerde netlik kazanması bekleniyor.

ADAYLAR YILBAŞINDAN SONRA AÇIKLANACAK

Cumhur İttifakı Didim, Kuşadası, Koçarlı, İncirliova, Çine, Köşk, Yenipazar, Nazilli, Bozdoğan, Kuyucak ve Buharkent’te ise AK Parti’li adaylarla seçime girecek.

İttifakın Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının açıklanmasının ise 1 Ocak sonrasına kaldığı kulislerden gelen bilgiler arasında. Adaylar için Ankara’da ayrı, Aydın’da ayrı tanıtım toplantısı düzenleneceği bildirildi.

BÜYÜKŞEHİR ADAYI AK PARTİ’DEN

Öte yandan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Manisa ve Mersin’de MHP’nin aday çıkaracağını, geri kalan 28 büyükşehirde ise AK Parti’nin çıkaracağı adayın destekleneceğini ifade etmişti.

Kaynak: KIVANÇ UĞUR