Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütünce gerçekleştirilen ve 12 askerin şehit düştüğü terör saldırısıyla ilgili ‘bildiri’ polemiği siyasetin gündemine oturdu. TBMM’de grubu bulunan partilerin hazırladığı bildiriye, CHP ve DEM Parti’nin katılmaması Cumhur İttifakı ve İYİ Parti’nin tepkisine yol açarken, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, partisine yöneltilen ithamlara sert çıktı.

Yeni Kıroba’ya konuşan Bülbül, “Biz onların hazırladığı bildiriye imza atmak zorunda değiliz ki. Bu konu 12 Şubat 2021’de hatırlar mısınız TSK’nın Gara’ya yaptığı operasyonda 16 şehidimiz oldu. Burada AKP ve MHP bildiri hazırladı. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Akşener bildiriye imza atmadı. Dedik ki, bu konu kapsamlı bir şekilde kapalı toplantıyla Milli Savunma Bakanı tarafından Meclis’e anlatılsın. Bildiriyi o dönem AKP ve MHP imzaladı. Biz CHP ve İYİ Parti olarak imzalamadık. Milli Savunma Bakanı geldi, hem Kılıçdaroğlu hem de Akşener’le görüştü. Kapalı oturumda da anlatımda bulundu” dedi.

SİYASİ SALVOLARI REDDEDİYORUZ”

İYİ Parti’den ayrılanlar ne yapacak? İYİ Parti’den ayrılanlar ne yapacak?

“21 yıldır iktidarda olan parti, terör sıfırlanmışken iktidara geldi” diyen Bülbül, şöyle devam etti: “Şimdi askerlerimiz şehit oluyor. Biz bildiri hazırladık. Ulusal yas ilan edilsin dedik. Milli Savunma Bakanı’nın Meclis’e bilgi vermesini istedik. Terör örgütünün amacına ulaşamayacağını açıkça ifade ettik. Buradan çıkıp da neyi nemalanmak istiyorlar? Şehitler üzerinden CHP’ye linç kampanyası başlatanları kınıyorum. CHP, cumhuriyeti ve devleti kuran partidir. Kuvayı Milliye temeline dayanan partidir. Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’tür. 2021’dekiyle aynı şeyi söylüyoruz. Ulusal yas ilan edilsin diyoruz. CHP’yi terör örgütleriyle yan yana getirmeye çalışmak açıkça terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmektir. Böyle şey olmaz. Tarihi bilmeyenler geleceği kuramazlar. Bu ülkeyi kim yönetiyor? CHP mi yönetiyor? Bu ülkeyi 22 yıldır AKP yönetiyor. Terör konusunda geldiğimiz nokta ortada. Biz CHP olarak sonuna kadar teröre karşı çıkarız. Bize gelen bu siyasi salvoları reddediyoruz. Hadlerini bilsinler.”

Editör: Haber Merkezi