İşte 3 ilçenin CHP adayları İşte 3 ilçenin CHP adayları

Yeni Kıroba Gazetesi Muhabiri Kıvanç Uğur'un haberine göre, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, bir televizyon kanalının canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. CHP’deki değişimle birlikte umutların yeşerdiğini ifade eden Bülbül, “2019’daki başarının daha ötesine geçeceğiz” yorumunu yaptı.

Vatandaşın keyfinin yerinde olmadığını dile getiren Bülbül, “Vatandaş hak, hukuk, adalet arıyor. CHP olarak, keyfi yerinde olmayan, yoksul olan, hak arayan, adalet çığlıkları atan her kesimin yanındayız. O bakımdan vatandaşın keyfi yerinde olmadığı için CHP sahada, sokakta, meydanda, Meclis’te var. Onun için bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Önümüzdeki günler umut verici günler. CHP değişimi yaşadı. CHP, değişimle birlikte sandığa gitmemeyi düşünen muhalif seçmene umut verdi. Umutları yeşertmek, umut vermek çok önemli. CHP bu umudu yeşertti. Gelecek günlerde bu umudu biz yerel seçimlerde alacağımız sonuçlarla, yerel ittifaklarla umudu daha çok yeşerteceğiz. 2019’daki başarının daha ötesine geçeceğiz. İktidarı erken genel seçimde alacağımız başarıyla zorlayacağız. Keyfi yerinde olmayan vatandaşların yanında her zaman CHP olacaktır” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ’NİN OYLARI DÜŞÜYOR”

Kurultayda Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı seçildiğini anımsatan Bülbül, “Sokak şunu söylüyor: AK Parti iktidarı her girdiği seçimde oy oranını düşürüyor. Bu nedenle yüzde 50 + 1’i daha aşağılara, yüzde 40’lara indirme amacı Sayın Cumhurbaşkanı, toplumdaki oy oranının düşük olduğunu görüyor. Koltuğunu korumak ve iktidara gelmek amacıyla anayasa değişikliği istiyor. Bu çerçevede bu değişimi biz başardık. Bu değişim bizim için çok önemliydi” değerlendirmesinde bulundu.

“İŞBİRLİĞİNE KAPIMIZ AÇIK”

Seçim işbirliği konusuna da değinen Bülbül, şöyle konuştu: “İşbirliği kapılarımız her zaman açık. Sayın Özgür Özel, Sayın Akşener’le görüşeceğini söyledi. Biz 2019’u mutlaka yeniden yaşamak istiyoruz. Toplumdaki kesimlere umut vermek açısından işbirliği mutlaka gerekli. Bu işbirliğinin mutlaka gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bu işbirliği merkezde olmasa bile tabanda gerçekleşecektir. Son kamuoyu yoklamaları geliyor. Seçmen yerel seçimlerde CHP’ye destek vereceğini dile getiriyor. Biz iddialıyız. Ezilen, yoksullaşan, açlık sınırında kalan vatandaş, CHP’ye destek verecektir.” (KIVANÇ UĞUR)

Editör: ERDAL GÜNDÜZ